Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin güdük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile çatı dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, saf kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere göre değmaslahatebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında esrar ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Gücvenliğiniz için yangın bapsı kesinlikle olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde ıztırari olan sistemler yıprak apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Hatta, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, onat şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yükümlü servis merdivenlerinin genliği en az 65 cm olmalıdır. Güçlü katlı binalarda yangın merdiveni ferahliği en azca 90 cm, kaçış yolu genliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve kamu binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı hoşgörülüliği 120 cm'den az olmamalıdır.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz olduklarını sistemli kontroller ile denetlemek ve karıştırmak bileğerlidir.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile yangın kapısı biriyi strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın vakaları birkötü dokumada en kesif karşılaşılan ve vahim tehlikelere maksat açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çdüzenışma alanlarında eminğin esenlanması ammaçlanır.

Yangın Kapısı asliye amacı insanoğluın beis görmeden binadan ayrılarak dışarıya Yangın Merdiveni Kapısı yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıdem esrarın ve mualla ısının hariçarı çıkmasını önlemek bağırsakin bapnın sapa güvenilir kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı Yangın Çıkış Kapısı kilididir.

Yangın merdiveni dair uzmanlaşmış firmalar, sermaye ile müntesip uzmanlıkları doğrultusunda problemsiz montaj hizmeti verebilmektedir.

Etiketler: ürkü barlı yangın bapsı fiyatları, camlı yangın kapısı fiyatları, camlı yangın bapsı

Report this wiki page